ISPARTA VE BURDUR'DA 2303 FETÖ'CÜ MEMUR!

GÜNDEM 27.09.2016 - 08:59, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2153+ kez okundu.
 

ISPARTA VE BURDUR'DA 2303 FETÖ'CÜ MEMUR!

ISPARTA VE BURDUR'DA 2303 FETÖ'CÜ MEMUR!
FETÖ temizliği başladığından bu yana Burdur ve Isparta’daher 100 memurdan 6’sı hakkında işlem yapıldı. En büyük temizlik SDÜ’degerçekleşti. Antalya’da bu oran yüzde 2.5 seviyesinde. FETÖ’nün yuvası halinegelen SDÜ’de ise 415 kişi uzaklaştırıldı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi, Batı Akdeniz bölgesinde dedevlet kurumlarında FETÖ temizliği sürüyor. Görevden uzaklaştırılan, açığaalınan ve iş akdi feshedilen memur sayısı artık binlerle ifade ediliyor.Hakkında FETÖ ile ilgili işlem yapılan devlet memurlarıyla ilgili rakamlarincelendiğinde terör örgütünün nüfusa oranla küçük şehirlerde daha fazlayuvalandığı gözleniyor. Batı Akdeniz'deki rakamlar Isparta ve Burdur'damemurların yüzde 6'sı, Antalya'da ise yüzde 2.5'i hakkında FETÖ ile ilgiliişlem yapıldığı gözlendi. FETÖ YUVASI ÜNİVERSİTE FETÖ yapılanmasının yoğunluğu ile dikkat çeken Isparta'dagörevden uzaklaştırılan memur sayısı 901'e ulaşırken eski rektörü FETÖdavasında tutuklu yargılanan Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki haşhaşiyapılanması dikkat çekici boyutta çıktı. Isparta'da görevden uzaklaştırılankamu personelinin 415'ini üniversite çalışanları oluşturdu. BÜYÜK YOĞUNLUK Isparta'da görevinden ihraç edilen ya da iş akdi feshedilenpersonel sayısı ise 620 oldu. Böylece hakkında idari soruşturma yürütülen memursayısı bin 521'e ulaştı. Isparta'da görev yapan memur sayısının 25 bin 565olduğu göz önüne alındığında yapılaşmanın yoğunluğu daha da ortaya çıktı.Isparta'daki her 100 memurun 6'sı FETÖ'yle bağlantılı oldukları gerekçesiyleaçığa alındı ya da iş akdi feshedilerek kurumlarından uzaklaştırıldı. Burdur'dada tablo çok farklı değil. Burdur'da FETÖ'yle bağlantılı oldukları gerekçesiylehakkında işlem yapılan memur sayısı da 782 oldu. Bunun 261'i ihraç edilirken,açığa alınan 521 kişiyle ilgili çalışmalar ise sürüyor. Toplam memur sayısı 12bin 946 olan Burdur'da idari işlem yapılan memur sayısının toplam memurlaraoranı da yüzde 6 oldu. ANTALYA ALT SIRALARDA Antalya'da ise bu oran daha düşük seviyede kaldı. Antalya'dagörevden uzaklaştırılan memur sayısı 729 olurken, iş akdi feshedilen veya ihraçedilen personel sayısı ise bin 113'e ulaştı. Toplamda idari yönden işlemyapılan personel sayısı da bin 886 oldu. Antalya'daki toplam memur sayısının 73bin 535 olduğu göz önüne alındığında, hakkında işlem yapılan memurların oranıyüzde 2.5 seviyesinde kaldı.  
ISPARTA VE BURDUR'DA 2303 FETÖ'CÜ MEMUR!

FETÖ temizliği başladığından bu yana Burdur ve Isparta’daher 100 memurdan 6’sı hakkında işlem yapıldı. En büyük temizlik SDÜ’degerçekleşti. Antalya’da bu oran yüzde 2.5 seviyesinde. FETÖ’nün yuvası halinegelen SDÜ’de ise 415 kişi uzaklaştırıldı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi, Batı Akdeniz bölgesinde dedevlet kurumlarında FETÖ temizliği sürüyor. Görevden uzaklaştırılan, açığaalınan ve iş akdi feshedilen memur sayısı artık binlerle ifade ediliyor.Hakkında FETÖ ile ilgili işlem yapılan devlet memurlarıyla ilgili rakamlarincelendiğinde terör örgütünün nüfusa oranla küçük şehirlerde daha fazlayuvalandığı gözleniyor. Batı Akdeniz'deki rakamlar Isparta ve Burdur'damemurların yüzde 6'sı, Antalya'da ise yüzde 2.5'i hakkında FETÖ ile ilgiliişlem yapıldığı gözlendi.

FETÖ YUVASI ÜNİVERSİTE

FETÖ yapılanmasının yoğunluğu ile dikkat çeken Isparta'dagörevden uzaklaştırılan memur sayısı 901'e ulaşırken eski rektörü FETÖdavasında tutuklu yargılanan Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki haşhaşiyapılanması dikkat çekici boyutta çıktı. Isparta'da görevden uzaklaştırılankamu personelinin 415'ini üniversite çalışanları oluşturdu.

BÜYÜK YOĞUNLUK

Isparta'da görevinden ihraç edilen ya da iş akdi feshedilenpersonel sayısı ise 620 oldu. Böylece hakkında idari soruşturma yürütülen memursayısı bin 521'e ulaştı. Isparta'da görev yapan memur sayısının 25 bin 565olduğu göz önüne alındığında yapılaşmanın yoğunluğu daha da ortaya çıktı.Isparta'daki her 100 memurun 6'sı FETÖ'yle bağlantılı oldukları gerekçesiyleaçığa alındı ya da iş akdi feshedilerek kurumlarından uzaklaştırıldı. Burdur'dada tablo çok farklı değil. Burdur'da FETÖ'yle bağlantılı oldukları gerekçesiylehakkında işlem yapılan memur sayısı da 782 oldu. Bunun 261'i ihraç edilirken,açığa alınan 521 kişiyle ilgili çalışmalar ise sürüyor. Toplam memur sayısı 12bin 946 olan Burdur'da idari işlem yapılan memur sayısının toplam memurlaraoranı da yüzde 6 oldu.

ANTALYA ALT SIRALARDA

Antalya'da ise bu oran daha düşük seviyede kaldı. Antalya'dagörevden uzaklaştırılan memur sayısı 729 olurken, iş akdi feshedilen veya ihraçedilen personel sayısı ise bin 113'e ulaştı. Toplamda idari yönden işlemyapılan personel sayısı da bin 886 oldu. Antalya'daki toplam memur sayısının 73bin 535 olduğu göz önüne alındığında, hakkında işlem yapılan memurların oranıyüzde 2.5 seviyesinde kaldı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.