CİNAYET SANIĞINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

GÜNDEM 20.02.2017 - 09:34, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2996+ kez okundu.
 

CİNAYET SANIĞINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

CİNAYET SANIĞINDAN İLGİNÇ SAVUNMA
ISPARTA'nın Gönen İlçesi yakınlarında 2009 yılında çıplak cesedi bulunan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın ölümüyle ilgili yargılanan tutuklu sanıklardan Emine Karpi, "Hayatımda tek öldürdüğüm canlı hamam böceğidir" dedi. Antalya'da 31 Ağustos 2009 günü ekmek almak için evdenayrılan Sezgi Kırıt, Facebook'tan tanıştığı Osman Küçük ile buluştu. Küçük,Sezgi Kırıt'ı iş arkadaşı Ali Karpi'nin evine götürdü. İddiaya göre buradavücuduna uyuşturucu enjekte edilen Kırıt, evde birden fazla kişinin şiddet vetecavüzüne uğradı. Sezgi Kırıt'ın burada ölmesi üzerine yakalanmaktan endişe eden evdekiler, cesediyıkadıktan sonra bir battaniyeye sarıp Isparta'nın Gönen İlçesi yakınlarındakiarı kovanlarının bulunduğu araziye attı.  Sezgi Kırıt'ın cesedi 2 Eylül 2009 günü bulundu. Üzerindenkimlik çıkmayan ceset, kimsesizler mezarlığına gömüldü. Ailesi Isparta'dasahipsiz bir ceset bulunup gömüldüğünü 40 gün sonra öğrenince mezar açıldı.Cesedin Sezgi Kırıt'a ait olduğu anlaşılınca soruşturma başlatıldı. Olaylailgili şüpheliler Osman Küçük, Ali Karpi, kız kardeşi Emine Karpi ile oğluMehmet Mutlu Kurtlar gözaltına alındı. İfadelerinde birlikte alkol alıpuyuşturucu kullandıklarını anlatan şüpheliler, kızın ölmesi üzerine cesettenkurtulmak istediklerini ve araziye attıklarını söyledi. Soruşturma safhasındaAli Karpi hayatını kaybetti. Olayın üzerinden 7 yıl geçtikten sonra Antalya 6'ncı AğırCeza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında, olay tarihinde evde cesediyıkadığı iddia edilen Emine Karpi ile uyuşturucu madde bağımlısı olduğu önesürülen oğlu Mehmet Mutlu Kurtlar ve genç kızı eve götüren Osman Küçük,tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, davanın beşinciduruşmasında yine tahliye talebinde bulundu. Sanıklardan Emine Karpi,"Sezgi benim kardeşimin evine misafir olarak gelmişti. O gece kardeşiminodasında kaldıklarını ertesi sabah öğrendim. Baktığımda ölmüştü. Ben uzunyıllar eşinden şiddet görmüş bir kadınım. Yıllarca şiddet gördükten sonraboşandım. Bana şiddet uygulayan eski eşime dahi herhangi bir kötü eylemimolmamıştır. Hayatımda öldürdüğüm tek canlı hamam böceğidir" dedi. Mehmet Mutlu Kurtlar ise "Sezgi'nin öldüğünü annemdenöğrendim. Sabah annem uyandırdı. 'Kız yaşamıyor' dedi. Odaya gidip baktığımdayaşamıyordu" dedi. Sanıklardan Osman Küçük de cesedin zarar görmemesi içinçok gayret ettiğini söyledi, "Sezgi Kırıt'ın neden öldüğünübilmiyorum" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadın ve DemokrasiDerneği (KADEM), Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi ile İzmir Barosu'nun damüdahil olarak yer aldığı duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Ailenin avukatı Sibel Önder, dava sürecinden ailenin memnunolduğunu belirterek, "Eskiden Sezgi'nin annesi kızının mezarına ağlayarak gidiyordu" dedi 
CİNAYET SANIĞINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

ISPARTA'nın Gönen İlçesi yakınlarında 2009 yılında çıplak cesedi bulunan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın ölümüyle ilgili yargılanan tutuklu sanıklardan Emine Karpi, "Hayatımda tek öldürdüğüm canlı hamam böceğidir" dedi. Antalya'da 31 Ağustos 2009 günü ekmek almak için evdenayrılan Sezgi Kırıt, Facebook'tan tanıştığı Osman Küçük ile buluştu. Küçük,Sezgi Kırıt'ı iş arkadaşı Ali Karpi'nin evine götürdü. İddiaya göre buradavücuduna uyuşturucu enjekte edilen Kırıt, evde birden fazla kişinin şiddet vetecavüzüne uğradı. Sezgi Kırıt'ın burada ölmesi üzerine yakalanmaktan endişe eden evdekiler, cesediyıkadıktan sonra bir battaniyeye sarıp Isparta'nın Gönen İlçesi yakınlarındakiarı kovanlarının bulunduğu araziye attı. 

Sezgi Kırıt'ın cesedi 2 Eylül 2009 günü bulundu. Üzerindenkimlik çıkmayan ceset, kimsesizler mezarlığına gömüldü. Ailesi Isparta'dasahipsiz bir ceset bulunup gömüldüğünü 40 gün sonra öğrenince mezar açıldı.Cesedin Sezgi Kırıt'a ait olduğu anlaşılınca soruşturma başlatıldı. Olaylailgili şüpheliler Osman Küçük, Ali Karpi, kız kardeşi Emine Karpi ile oğluMehmet Mutlu Kurtlar gözaltına alındı. İfadelerinde birlikte alkol alıpuyuşturucu kullandıklarını anlatan şüpheliler, kızın ölmesi üzerine cesettenkurtulmak istediklerini ve araziye attıklarını söyledi. Soruşturma safhasındaAli Karpi hayatını kaybetti. Olayın üzerinden 7 yıl geçtikten sonra Antalya 6'ncı AğırCeza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında, olay tarihinde evde cesediyıkadığı iddia edilen Emine Karpi ile uyuşturucu madde bağımlısı olduğu önesürülen oğlu Mehmet Mutlu Kurtlar ve genç kızı eve götüren Osman Küçük,tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, davanın beşinciduruşmasında yine tahliye talebinde bulundu. Sanıklardan Emine Karpi,"Sezgi benim kardeşimin evine misafir olarak gelmişti. O gece kardeşiminodasında kaldıklarını ertesi sabah öğrendim. Baktığımda ölmüştü. Ben uzunyıllar eşinden şiddet görmüş bir kadınım. Yıllarca şiddet gördükten sonraboşandım. Bana şiddet uygulayan eski eşime dahi herhangi bir kötü eylemimolmamıştır. Hayatımda öldürdüğüm tek canlı hamam böceğidir" dedi. Mehmet Mutlu Kurtlar ise "Sezgi'nin öldüğünü annemdenöğrendim. Sabah annem uyandırdı. 'Kız yaşamıyor' dedi. Odaya gidip baktığımdayaşamıyordu" dedi. Sanıklardan Osman Küçük de cesedin zarar görmemesi içinçok gayret ettiğini söyledi, "Sezgi Kırıt'ın neden öldüğünübilmiyorum" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadın ve DemokrasiDerneği (KADEM), Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi ile İzmir Barosu'nun damüdahil olarak yer aldığı duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Ailenin avukatı Sibel Önder, dava sürecinden ailenin memnunolduğunu belirterek, "Eskiden Sezgi'nin annesi kızının mezarına ağlayarak gidiyordu" dedi 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.