1002 TOKİ Konutunun anahtar Teslimi 13 Mart’ta yapılacak

Basın mensuplarına yeni döneme ilişkin projelerini tanıtan Belediye Başkanı Şükrü  Başdeğirmen, “Deprem olmasaydı TOKİ binaları 6 ay önce teslim edilecekti. Deprem olunca buranın mütteahidi deprem bölgesine gitti. Ama bak bugün anahtarları teslim ediyoruz. Bu çizimleri yaparken, belediye başkanının mimar olmasına gerek var mı? Gerek olursa eğer diğeri belediye başkanı mimar, sadece kendi çizdiği kadar ufku var ama eğer sen mimar olmazsan, tüm mimarlardan istifade edersen yüzlerce ufuk açılır” dedi.

 

 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, basın mensupları ile bir araya gelerek yeni dönem için projelerini tanıtırken, kendisini eleştiren diğer adaylara da cevap verdi. Başkan Başdeğirmen, “Sayın Yusuf Ziya Günaydın da sadece Bin 800 konutun 18 ayda mutfak dolaplarını takmıştır. Ben BELMAŞ aracılığıyla Bin 800 konut yaptım dediği budur arkadaşlar. Biz 5 yılın 2,5 yılı çalıştık, 15 yılla 2,5 yılı kıyaslayın, ona göre herkes kararını versin” derken, “Sonra başka bir arkadaşımız çıkıyor o da aday, ‘Ben 30 yıldır şurada hizmet ediyorum. 30 yıldan sonra da geleceğim belediye başkanı olacağım’ diyor. Ben düşünüyorum, 30 yıldır görev yaptığı şehirde yaptığı bir tane çeşme var mı? Bir tane çivi var mı? Diktiği bir tane fidan var mı?” şeklinde cevap verdi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, basın toplantısında 1002 konutun tamamen bittiğini ve 13 Mart’ta anahtarlarının teslim edeceğini söyledi. “Hani diyorlar ya daha 1 anahtar bile teslim edemediler” diye sözlerine devam eden Başdeğirmen, “Bunları diyen insanların ne yiyip ne içtiğini merak ediyorum. Deprem olmasaydı binalar 6 ay önce teslim edilecekti. Deprem olunca buranın mütteahidi deprem bölgesine gitti. Ama bak bugün anahtarları teslim ediyoruz. Bu çizimleri yaparken, belediye başkanının mimar olmasına gerek var mı? Gerek olursa eğer diğeri belediye başkanı mimar, sadece kendi çizdiği kadar ufku var ama eğer sen mimar olmazsan, tüm mimarlardan istifade edersen yüzlerce ufuk açılır. Ben biliyorum, ben çizerim, ben yaparım, ben ederim dendiği zaman, ben ben derken bu yapılabilecek şeylerin hepsi bir önceki dönemde yapılabilecek şeylerdi. Devraldığımız belediyede 15 yıl belediye başkanlığı görevi yaptı. Bir tane sosyal konutun temelini atabildiler mi? Bana söyleyin. Ama bugün geliyor billboardlara 5 Bin tane sosyal konut yapacağım diye ilan veriyor. İnsanlar buna ne derece inanır bilemem. 15 yıl 1 tane sosyal konut yapma, 1 tane temel atma, bugün ben 5 Bin tane yapacağım diyerek gel karşımıza. Ayrıca diyor ki arkadaş; ben Isparta’ya Bin 800 tane BELMAŞ aracılığıyla sosyal konut yaptım diyor. Acaba bizim aklımızla alay mı ediyor? O sosyal konutlar, BELMAŞ evleri, ilk önce Altan Raşit Civan zamanında başlanmıştı. O zamanda bitmemişti Mehmet Aybatılı başkan gelmişti. Hemen hemen bitişine kadar getirmişti. Görev değişikliği olmuştu. Sonra Yusuf Ziya Günaydın gelmişti. Sayın Yusuf Ziya Günaydın da sadece Bin 800 konutun 18 ayda mutfak dolaplarını takmıştır. Ben BELMAŞ aracılığıyla Bin 800 konut yaptım dediği budur arkadaşlar. Biz 5 yılın 2,5 yılı çalıştık, 15 yılla 2,5 yılı kıyaslayın, ona göre herkes kararını versin” diye konuştu.

 

Başdeğirmen ayrıca, “Sonra başka bir arkadaşımız çıkıyor o da aday, “Ben 30 yıldır şurada hizmet ediyorum” diyor. “30 yıldan sonra da geleceğim belediye başkanı olacağım” diyor. Ben düşünüyorum, 30 yıldır görev yaptığı şehirde yaptığı bir tane çeşme var mı? Bir tane çivi var mı? Diktiği bir tane fidan var mı?”  dedi.