CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cuma Günü Isparta’ya geliyor

IGC Soner Toros Basın Merkezini ziyaret eden CHP Isparta Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan, yerel seçimlerde partisinin 53 bin oy alarak seçimi kazanacağını söyledi. Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cuma günü Isparta’ya gelerek miting yapacağı belirtildi.

 

Yerel seçim hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan yerel seçimlerin en iddialı partisi olduklarını belirtti. Beraberinde CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, İl Başkanı Vedat Şenol, Merkez ilçe Başkanı Birtan Özgün Takmaz, İl Genel ve Belediye meclis üyesi adayları ile partililerle birlikte Isparta Gazeteciler Cemiyeti Soner Toros Basın Merkezini ziyaret eden  CHP Isparta Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan, seçimleri kazanacaklarına inandıklarını belirtti. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş ve yönetimi ile basın mensuplarının hazır bulunduğu ziyarette İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Isparta’da yaptırılan anketten CHP’nin alacağı oy sayısının 53 bin civarında olacağının tahmin edildiğini ve bu sonuçla Isparta Belediyesini CHP’nin kazanacağını ifade eden Yazgan, ikinci sırada ise 50 bin oyla Ak Parti’nin geldiğini kaydetti.  Yazgan CHP’linin kesinlikle bir başka partiye oy vermeyeceğini ama CHP’ye başka partilerden oy gelebileceğini de ifade etti. Yazgan, ziyarette zor şartlarda görev yapan basın mensuplarına da kolaylıklar diledi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol’da, basın özgürlüğü konusuna değindiği konuşmasında, “Kalemini satmayan gazeteciler bizim için önemlidir” derken günümüzde iktidarı eleştiren siyasilerin ve gazetecilerin terör suçlaması ile karşı karşı kaldıklarını ileri sürdü. Şenol, CHP’nin iktidara gelmesiyle basının tekrar 4. Güç haline geleceğini söyledi. Şenol, CHP’nin Isparta’da  seçimleri kazanacağına inandığını da söyledi.

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı’da, ziyarette yaptığı konuşmada Isparta’nın güçlü bir basın kadrosu olduğuna dikkat çekerek, yerel basının sorunlarını yakından takip ettiklerini belirtti. Halıcı, son günlerde sosyal medya üzerinden yapılan anketlerin gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltmaktan başka bir işe yaramadığını belirten Halıcı, bu türlü algı operasyonlarına  izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. Halıcı, CHP’nin geçtiğimiz yılki genel seçimlerde Isparta’da ikinci parti olduğunu da unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’da nazik ziyaretlerinden dolayı CHP heyetine teşekkür ederek, Belediye Başkan Adayı Yazgan’a başarılar diledi ve “Kazanan Isparta olsun” dedi.

CHP MİTİNG YAPACAK

Bu arada CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı ve İl Başkanı Vedat Şenol, Genel Başkan Özgür Özel’in 15 Mart Cuma Günü Isparta’ya gelerek saat 15.30 da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Ispartalılarla buluşacağını belirttiler. İl Başkanı Şenol, CHP olarak düzenleyecekleri mitingle ilgili detayların bugün netleşmesini beklediklerini ifade etti.