KÖYLERDE VE İLÇELERDE AYLİN CESUR RÜZGÂRI ESİYOR

Senelerdir Isparta’nın tüm köy, kasaba ve ilçelerini adım adım gezen İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, seçim çalışmaları için gittiği her yerde gencinden yaşlısına herkesle kucaklaşıyor. Şarkikaraağaç’a yaptığı ziyaretinde de çiçeklerle ve büyük bir coşkuyla karşılandı, vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi gösterisi dikkat çekti.

 

İYİ Parti Isparta Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, köylerde ve kentte rüzgâr gibi esiyor. Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cesur ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle geziyor, hem halkın sorunlarını dinliyor hem de 14 Mayıs seçimlerinin önemini anlatıyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Şarkikaraağaç’a çıkarma yapan Cesur, önce pazar gezisi yaptı, ardından esnafı ziyaret etti. Daha sonra Beyköy Kadın Buluşması programında halkın bağrına bastığı Milletvekili Cesur, Beyköy halkı tarafından büyük bir coşku ve çiçeklerle karşılandı. Kadın buluşması sırasında Beyköy’lü kadınların sık sık alkış ve tezahüratlarla sözleri kesilen Cesur, tek tek tüm köy halkı ile ilgilendi ve dinledi. Coşkuyla karşılandığı Beyköy’den, alkışlarla uğurlanırken sevinç gözyaşlarını gizlemeye gayret etti.
 

Ardından Gelendost Madenli Köyü ziyaretinde de Madenli’li kadınların karşılamasında bir sevgi seli oluştu, köy kadınları ile elele tutuşarak büyük bir kalabalık kadın grubuyla köy meydanına yürüyerek girdi. Çok yoğun katılımlı kahve toplantısında Madenli’lilere hitap eden Milletvekili Cesur, çiftçisinden memuruna, işçisinden emeklisine tüm kesimin yaşadığı sorunların çözümü için projelerini anlattı, köy halkına, “Söz istiyorum, kalan 11 günde rahat uyuyacaksınız, başınız dik, omuzlar dik olacak. Umutsuzluğa geçit vermeyeceksiniz ve 14 Mayıs’da da uyuyakalmayacaksınız. Sandığa gidecek ve kaderinize el koyacaksınız. Biz elimizi uzattık bekliyoruz, gönderin bizi Meclise ve biz o güzel elleri, nasırlı elleri tutalım, köylüyü ve çiftçiyi başımızın üzerinde tutalım, artık tek çıkış budur, üretmektir, köylüye destek olmazsak, yaşlıya, emekliye, engelliye, kadınlara, kızlara yardım etmezsek bize de yazıklar olsun! And olsun edeceğiz, geleceğiz ve köylüyü milletin efendisi yapacağız” şeklinde seslendi.  Madenli’li vatandaşlar sık sık alkışlarla sözünü kesti ve Cesur’u büyük bir coşkuyla uğurladı.

ŞARKİKARAAĞAÇ’TA HALKLA KUCAKLAŞTI
 

Yoğun ilgi gördüğü Şarkikaraağaç ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, “Öncelikle İlçe Başkanımız Cemil Çelik ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Burada çok güzel çalışmalar yaptılar, ilçemizin sorunlarını meclise taşımamızda önemli rol oynadılar. Bugün burada benim önergeler verdiğim ve iktidarın reddettiği konularla yeniden karşılaştım. Halk taleplerini sıraladı ve kurtarın bizi dedi. Şarkikaraağaç uzun zamandır Isparta’da milletvekili çıkartıyor. Ama nedense TBMM’nde bunları bir tek ben konuştum, tekliflerimiz de reddedildi. 

Buraya doğalgaz gelmesi için çok uğraştık, önergeler verdik. Doğalgaz geldi az kaldı ama yamalı bohça gibi yarım yamalak olmuş. Birçok yerde doğalgaz yok. İnşallah İYİ Parti olarak iktidara geldiğimizde oraların da sorunlarını çözeceğiz. Her yerde olduğu gibi Çarşamba pazarında ve esnafta en büyük sıkıntıların başında satışların kötü olması var, ekonominin git gide bozulması, köylünün ve üreticinin kazancının girdiler karşısında yok olması gibi problemleri her konuştuğum kişi tekrar etti nerdeyse.” dedi.

HASTANELERİ ÇALIŞIR HALE GETİRECEĞİZ
 

Şarkikaraağaç’ın sağlık alanında yaşadığı problemlere de değinen Milletvekili Cesur, şunları söyledi; “Şarkikaraağaç’ın tıpkı diğer ilçeler gibi bir sorunu daha var. O da doktor ve hastanedeki teçhizat gereksinimi. 200 lirası olmadığı için hastaneye gidip de muayene olamayan insanlar var. 200 liraya muhtaç ettiniz vatandaşlarımızı. İlçemizde hastane var, ama branş doktorları yok.  Bir de içi boşalan hastanenin imkanlarından faydalanamayan hastalar var. Doktorlar Türkiye’den gitsin denildiği Türkiye’de bu güzel ilçemiz de bir anda doktora muhtaç hale geldi. 5 yıldır söylüyorum buradaki eksik branşları. Ama hiçbiri dikkate alınmadı. Ben sağlıkçı bir milletvekiliyim, buradaki hemşehrilerime sesleniyorum; ilk olarak bu hastaneleri çalışır hale getireceğiz. Sizlere bu zulmü yapmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

TARLASINI EKEMEYEN ÇİFTÇİNİN SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ!
 

İlçemizde kapalı devre sulama sisteminin oluşturulmasına öncülük edeceğiz. Bunu 5 senedir söylüyor ve çalışıyoruz bu konuya. Yıllardır söylüyoruz, köylünün ürettiği ürün, mazot parasını bile karşılayamıyor. Çiftçimiz bugün kar elde etmeyi bırakın, tarlasını ekemez hale geldi. Şarkikaraağaç halkı buradan bağırıyor, ‘Biz sahipsiz kaldık’ diye. Şarkikaraağaç sahipsiz değil. Biz teşkilatlarımızla, arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle bütün problemlerin farkındayız. Hepsini meclise taşıdık. Artık Şarkikaraağaç halkı bizi destekleyecek, bu sorunları çözecek olan kadrolara güçlü temsil hakkı verecek. Umudunuzu yitirmeyin, çok az kaldı. Hepsini bir bir çözeceğiz.” şeklinde konuştu ve nasıl çözeceklerini anlattı.

BEYKÖY’DE KADIN BULUŞMASI
 

Şarkikaraağaç’a bağlı Beyköy’de düzenlenen kadın buluşması programında Cesur duygulandı. Milletvekili Cesur, burada yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Biz kadınlar siyasette zorluklar çekiyoruz. Ülkemiz ve şehrimiz daha iyi olsun diye ve büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti ileriye götürecek olan kadınların toplum içerisinde hak ettikleri yeri alması için, gece gündüz durmadan çalışıyorum. Bugün kadınların çalışıyor olmaları, evdeki erkekler gibi eve gelir kazandırmaları, bazen tarlada, bazen büroda olmaları, bazen uçakta hostes, bazen PTT’de memur, bazen otobüs kullanmaları… Aklınıza ne geliyorsa, hakim, savcı, başbakan… İşte bunların hepsinde artık kadınlar var. En çok da köylü ve çiftçi kadınlar var, sizler varsınız. Türkiye’nin kalkınabilmesi için sizler üretmeye devam etmelisiniz. Üretirken de sadece toprağı sulamak yetmez. Sevgi katmak gerek, yüreğini koymak gerek. İşte o yürek de Türk kadınında var, hepinize gönülden şükranlarımı sunuyorum beni böyle sevinçle karşıladığınız ve 14’ünde kaderinize el koyacağınızı gösterdiğiniz için” dedi.