CESUR SARIİDRİS’TE TARİH YAZDI

İYİ Parti Isparta Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, seçim çalışmaları kapsamında Sarıidris Kasabasında önce Pazar ziyaretinde bulundu, ardından kahvehane buluşmasında halka hitap etti. Başta tarım politikaları olmak üzere birçok alandaki projelerini anlatan Cesur, Türkiye’nin kalkınmasında köylüye ve çiftçiye destek olmaktan ve üretmekten başka çare yok dedi.

 

14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım devam ediyor. Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, partililerle birlikte gidilmedik köy, kasaba, ilçe bırakmıyor. Sarıidris Kasabasına yaptığı ziyarette önce Pazar esnafının sorunlarını dinleyen Cesur, daha sonra köy kahvehanesinde vatandaşlarla buluştu. Yüzlerce insanın büyük teveccüh gösterdiği Cesur, Türkiye’yi düştüğü darboğazdan çıkarmanın yollarını anlattı, tarımsal faaliyetlerin önemine değindi.

ÜRETTİĞİ MAZOT PARASINI BİLE KARŞILAMIYOR
 

Türkiye’nin artık yaşadığı kabustan uyandırılması gerektiğini dikkat çeken Milletvekili Cesur, insanların üretime yönelmesi için gereken tüm destekleri sağlayacaklarını söyledi. Cesur, “Yokluktan, yoksulluktan, içine düşürüldüğü karamsarlıktan kurtulmak isteyen Sarıidrisli halkımız artık ‘Kurtarın bizi’ diyor. Ürettiği ürünün ancak mazot parasını karşıladığını, girdilerin pahalı olduğunu söylüyor. Dayanamıyoruz, canımız çıktı artık, kurtarın bizi” diyor. Bizim köylümüz ve çiftçimiz meşakkatlidir, şükreder, sabreder ama artık yaşatılan bu kabusun bitirilmesi gerekiyor. Esnafı geziyoruz durum aynı, köylünün durumu esnaftan da daha çok sıkıntıda. Türkiye ne kadar yoksullaşırsa bundan en fazla köylümüz ve çiftçimiz etkileniyor.O nedenle tarımsal kalkınmayı köyden başlatacağız” dedi.

ISPARTA HALKI SANKİ CEZALANDIRILIYOR
 

Milletvekili Cesur, açıklamalarına şöyle devam etti; “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener de Isparta halkına hitap ederken söyledi; önce köylüyü ayağa kaldıracağız, çiftçimiz üretecek. Bu girdilere destek olmadan Türkiye’de tarımı ayağa kaldırmanın imkanı yok. Ama Isparta halkı sanki cezalandırılıyor! Isparta’ya özel tarımsal destek ve tarımsal kalkınma planı yapmak gerekiyor. Bizim bu planlarımız hazır, derhal gelir gelmez Türk köylüsüne ve çiftçisine destek olacağız. Dünyanın en iyi ürünlerini üreten Isparta halkının Sarıidris’in, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin problemlerini çözmek için devlet olarak yandaşa değil, devlet olarak mültecilere değil, devlet olarak geçme garantili, uçma garantili yerlere değil köylüye ve çiftçiye hakkını vereceğiz. Çiftçimiz tarlasını sulayamıyor, traktörüne mazot alamıyor gübreyi zaten unutmuşlar buna rağmen üretmeye devam ediyor.

ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ, TÜRKİYE’Yİ KALKINDIRACAĞIZ
 

Isparta’daki birinci önceliklerimiz arasında Eğirdir Gölümüz var. Eğer Eğirdir Gölünü kaybedersek, hayatımızda birçok şeyi kaybetmiş oluruz. Gölün etrafında organik tarımı destekleyici politikalarla, arıtma tesislerinin düzgün bir şekilde çalıştırılmasıyla ve kapalı devre sulama sistemi altyapısının oluşturulmasıyla gölümüze yönelik çalışmalar yürüteceğiz. Üreten ve ürettikleriyle şehrimize hem ekonomik hem de istihdam alanında ciddi katkı sağlayan çiftçimiz bizim iktidarımızda uygulanan tarım politikaları ile önce kendisi kalkınacak, ardından Türkiye’yi kalkındıracak. 14 Mayıs itibariyle inşallah hazırlamış olduğumuz tüm projelerimizi hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

KÖYLERE SAĞLIK OCAĞI, İLÇELERE UZMAN DOKTOR GÖNDEREN TÜRKİYE’DE ARTIK SAĞLIK DA ULAŞILAMAZ HALE GELDİ
 

Türkiye’nin sağlık sistemine yönelik eleştirilerde bulunan Milletvekili Cesur, hasta garantili Şehir Hastaneleri nedeniyle ilçelerde ciddi problemler yaşandığını dile getirdi. Cesur, “Bugün pazarda gezerken genç bir kardeşimiz zor durumda olduğunu söyledi. Ne olduğunu sordum. Hastalandığını ve hastaneye gittiğini, orada 220 TL muayene parası, 660 TL tetkik parası, 300 TL de ilaç parası vermiş. ‘Bizim hastaneye gidip gelmemiz 1.000 TL’yi geçti, ben bunun nasıl altından kalkayım.’ dedi. Böyle sosyal devlet olmaz! Sağlığı kullanarak herkes her şeyden faydalanacak diye iktidara gelen ve gitmeyen ve vatandaşın da sorunlarını çözmemek için direnen bir iktidar var. Sağlıkçı ve doktor milletvekili olarak Isparta’da yaşayan vatandaşlarıma seslenmek istiyorum; Şehir Hastanelerini hasta garantili yaptılar. Bugün vatandaşımız köyde kentte sağlık imkanlarından doğrudan faydalanamıyor. Çünkü ilçelerde doktor bile kalmadı. Köylerdeki sağlık ocakları kapandı. Söz veriyoruz; Şehir Hastanelerini kamu hastaneleri haline getireceğiz. Köylerimizde sağlık ocaklarımız var. Cumhuriyet hükümetleri yaptı, Demirel hükümetleri yaptı, gelen giden iktidarlar yaptı. Buraları yine eskiden olduğu gibi aktif hale getireceğiz, atanamayan doktorların atamalarını yapacağız.” şeklinde konuştu. Daha sonra vatandaşın sorunlarını dinleyen Milletvekili Cesur, kasaba halkıyla fikir alışverişinde bulundu.