BAKIMSIZLIKTAN PUL PUL DÖKÜLÜYOR

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) kampüsü içerisinde yer alan ve üniversitenin isim babası 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adını taşıyan beton zemin üzerindeki logo ve “Süleyman Demirel” yazısının bakımsızlıktan pul pul döküldüğü gözlemlendi.

Özellikle yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanan üniversitede öğrencilerin karşılandığı alanın bu halde olması, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Süleyman Demirel heykelinin hemen önünde yer alan bu alandaki yazı ve logo, her gün binlerce aracın ve vatandaşların önünden geçtiği ve uzun süredir bakıma ihtiyaç duyuyor.

Yıpranan ve dökülen logo ve yazılar, üniversiteye yeni gelen öğrencileri karşılamak için uygun bir görüntü sergilemiyor.

SDÜ’nün simgesi olan bu bölümdeki ihmal, sosyal medyada da gündem oldu.

Üniversite yetkililerinin bu önemli detayı nasıl ve neden gözden kaçırdığı merak konusu.

ÜNİVERSİTE İMAJINA ZARAR VERİYOR

SDÜ, her yıl binlerce öğrenciye kapılarını açan önemli bir eğitim kurumu.

Üniversiteye gelen yeni öğrenciler için ilk izlenim önemlidir.

Ancak kampüsün sembolik noktalarından biri olan bu alanın bakımsız görünmesi, öğrenci ve misafirlerin üniversite hakkında olumsuz bir izlenim edinmesine yol açıyor.

Öğrenciler, bu tür alanların bakımlı ve prestijli olması gerektiğini belirterek, üniversite yönetimini sorumlu davranmaya davet ediyor.

ÖĞRENCİLER VE VATANDAŞLARDAN YÖNETİME ÇAĞRI

Öğrenciler ve Ispartalı vatandaşlar, Süleyman Demirel’in adının yaşatıldığı bu önemli alanda gerekli bakım ve onarım çalışmalarının bir an önce yapılması gerektiğini söylüyor.

Üniversitenin simgesel noktalarına daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, bu tür detayların üniversitenin imajı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.

SDÜ’de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adını taşıyan ve üniversitenin sembolik yapılarından biri olan bu alanın bakımsız hali, kamuoyunda ve öğrenci çevrelerinde tepkiyle karşılandı.

Üniversite yönetiminin bu duruma ne zaman müdahale edeceği merak konusu oldu.