Isparta Belediyesi olarak biz yurt yatırımına asla karşı değiliz

ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI YÜKSEK MİMAR SAYIN YUSUF ZİYA GÜNAYDIN’IN BASIN AÇIKLAMASIDIR

             7 Aralık 2015 günü yapılan Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı ilk birleşiminin sonunda, SDÜ Kamu Yönetimi öğrencilerinin, ilimizde yaşanan yurt sorunu ile ilgili sordukları bir soru üzerine verdiğim cevap kamuoyuna yanlış aksettirilmiş ve bunun neticesinde de şahsımın ve belediyemizin yurt yatırımlarına karşıymışız gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.

 

            30 Kasım 2015 Pazartesi günü Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı’yı ziyaret ettim. Sayın Rektörümüzle görüşmemizde üniversite ve Isparta’ya yapılması muteber projeler üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Bu çerçevede öğrencilerimizin barınma problemine istinaden geçmiş yıllarda SDÜ yönetimine yurt yapılması için toplamda 235 bin metrekare inşaat alanı olan 2 ayrı yer tahsisinde bulunduğumuzu, bu yurtların henüz yapılmadığını, bir an evvel yapılması gerektiğini belirttim.

 

            Sayın Rektörümüz de bizim tarafımızdan tahsis edilen arsaların bir tanesine çarşı projesi düşündüklerini belirtti. Bende kendisine bunun çok uygun olacağını, geçmiş SDÜ yönetiminin gündeme getirdiği, imarda “eğitim alanı” olarak görünen, genel vaziyet planının tam ortasında yer alan AVM projesinin zaten “kanunsuz” olduğunu belirttim. Eğitim alanında ticari işletme olan AVM kurmak kanunlara uygun mudur? Hatta Sayın Rektörümüzde bu konuda benimle aynı düşündüğünü söyledi.

 

            Bu görüşmemizi meclis toplantımızda gündeme getirdiğimde, SDÜ’nün geçen yönetimi tarafından yapılan AVM projesi için söylediğim “kanunsuz” cümlesi sanki İl Özel İdaresinin yaptığı yurt yatırımı için söylenmiş gibi kamuoyuna lanse edildi.

 

            Şunu ısrarla belirtmek istiyorum ki; Isparta Belediyesi olarak biz yurt yatırımına asla karşı değiliz.