Şiddet gören kadınların sayısı tam olarak bilinmiyor

Isparta Barosuna bağlı Kadın Hakları Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Aysel Artan, kadına yönelik şiddet sayısında sağlıklı veriye ulaşılamadığını, veri toplama konusunda yetersiz kalındığını ve bu durumların da kadına yönelik şiddet için yapılan çalışmalarda sorun oluşturduğunu anlattı.

Aysel Artan Açıklamalarında; ''Isparta'da şiddet gören kadınların kaç kişi olduğu hakkında sağlıklı bir veri elde etmek malesef mümkün değil. Emniyete, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)'ne ve Cumhuriyet Savcılığına yapılan başvurular noktasında şiddet ile ilgili bir veri elde edilebilir ama bizler biliyoruz ki şiddet görenlerin büyük bir kısmı da hiç gün yüzüne çıkmıyor. Birçok kadın şiddet görmeye devam ediyor. Bazen maruz kaldığı eylemin şiddet olduğunun farkına varmıyor. Bazen de can güvenliği korkusu, ekonomik yetersizlik korkusu, yeni bir hayat kuramayacağının korkusu ve yalnız kalma gibi faktörler nedeniyle şiddeti normalleştirip, meşrulaştırmak durumunda kalıyor ve bu şekilde hayatını devam ettiriyor. Bu sebeplerden dolayı net bir veri vermek malesef ki mümkün değil'' dedi.

KADINA ŞİDDET GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Artan; kadına şiddetin her geçen gün arttığını, bu durumun kaygı verici olduğunu ve şiddettin hiç bir türüne sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Artan yaptığı açıklamada; ''Şiddete maruz kalan kişiler Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun acil hattını arayarak yardım isteyebilirler. Bu hattın daha fazla yaygınlaşması için çalışmalar yapıp farkındalık oluşturabiliriz. Aile Bakanlığı 183 Acil Yardım Hattı'na gelen şiddet vakalarında detaylı analiz paylaşımı yapılabilir. Doğru veriye ulaşamadığımız için ürettiğimiz politika da bir noktada yetersiz kalıyor'' ifadelerinde bulundu.