Kalbinize iyi bakın

GÜNDEM 18.07.2022 - 23:11, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2441+ kez okundu.
 

Kalbinize iyi bakın

Kalbinize iyi bakın
Özel Isparta Hastanesi Çocuk Kardiyoloji kliniği, 0-16 yaş grubundaki kalp rahatsızlığı olan tüm hastalara uygun tanı ve tetkik araçları ile gerekli tedavi hizmetlerini vermeye devam ediyor. Kalp hastalıklarının erken tanı ve tedavisinin son derece önemli olduğunu belirten Özel Isparta Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Tahsin Tola, canlı doğan her 1000 bebeğin yaklaşık 8-10 tanesinde doğuştan kalp hastalığı görüldüğünü ifade etti. Bu hastalıkların genetik ve çevresel nedenlere bağlı olabildiğini kaydeden Dr. Tola, aynı zamanda hastalığın hiçbir neden olmadan da ortaya çıkabildiğinin altını çizdi. Dr. Tola “Doğuştan kalp hastalıklarının bazıları; nefes darlığı, bayılma, morarma, göğüs ağrısı, kilo alamama ve sık akciğer enfeksiyonu tanısıyla ortaya çıkmaktadır. Hastaların çoğu çocuk kardiyolojisi bölümüne çocuk doktoru tarafından duyulan üfürüm ve kalp seslerindeki değişiklik nedeni ile yönlendirilmektedirler. Kalp hastalıklarının erken tanı ve tedavisi önemlidir. Bu nedenle kalp hastalıkları açısından aile öyküsü, fiziki muayenenin ardından; EKG, eforlu EKG, akciğer grafisi, renkli doppler, ekokardiyografi, fetal ekokardiyografi, 24 saatlik Holter monitorizasyon, kalp kateteri ve anjiyokardiyografi gibi detaylı tanısal yöntemlerin yapılması gerekir. Özel Isparta Hastanesi Çocuk Kardiyoloji birimimizin amacı, doğumsal ya da sonradan meydana gelen kalp hastalığı bulunan çocuklara gerekli sağlık hizmetini sağlamaktır.” Dedi.  
Kalbinize iyi bakın

Özel Isparta Hastanesi Çocuk Kardiyoloji kliniği, 0-16 yaş grubundaki kalp rahatsızlığı olan tüm hastalara uygun tanı ve tetkik araçları ile gerekli tedavi hizmetlerini vermeye devam ediyor.

Kalp hastalıklarının erken tanı ve tedavisinin son derece önemli olduğunu belirten Özel Isparta Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Tahsin Tola, canlı doğan her 1000 bebeğin yaklaşık 8-10 tanesinde doğuştan kalp hastalığı görüldüğünü ifade etti. Bu hastalıkların genetik ve çevresel nedenlere bağlı olabildiğini kaydeden Dr. Tola, aynı zamanda hastalığın hiçbir neden olmadan da ortaya çıkabildiğinin altını çizdi. Dr. Tola “Doğuştan kalp hastalıklarının bazıları; nefes darlığı, bayılma, morarma, göğüs ağrısı, kilo alamama ve sık akciğer enfeksiyonu tanısıyla ortaya çıkmaktadır. Hastaların çoğu çocuk kardiyolojisi bölümüne çocuk doktoru tarafından duyulan üfürüm ve kalp seslerindeki değişiklik nedeni ile yönlendirilmektedirler. Kalp hastalıklarının erken tanı ve tedavisi önemlidir. Bu nedenle kalp hastalıkları açısından aile öyküsü, fiziki muayenenin ardından; EKG, eforlu EKG, akciğer grafisi, renkli doppler, ekokardiyografi, fetal ekokardiyografi, 24 saatlik Holter monitorizasyon, kalp kateteri ve anjiyokardiyografi gibi detaylı tanısal yöntemlerin yapılması gerekir. Özel Isparta Hastanesi Çocuk Kardiyoloji birimimizin amacı, doğumsal ya da sonradan meydana gelen kalp hastalığı bulunan çocuklara gerekli sağlık hizmetini sağlamaktır.” Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.