ISUBÜ Doğa ve Orman Okulu Projesi Çeşitli Etkinliklerle MEB Öğretmenlerine tanıtıldı
ISUBÜ Doğa ve Orman Okulu Projesi Çeşitli Etkinliklerle MEB Öğretmenlerine tanıtıldı
ISUBÜ Doğa ve Orman Okulu Projesi Çeşitli Etkinliklerle MEB Öğretmenlerine tanıtıldı
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde Doğa ve Orman Okulu Tanıtım Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Isparta’da bulunan ilkokullarda görevli 110 öğretmen, Atatürk İlkokulunda eğitimlerine devam eden 20 öğrenci ve Doğa ve Orman Okulu eğitimlerinde görev alan ve katkı sağlayan uzmanlar katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasında Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Alkan, fakültenin “Türkiye’de Lider, Dünyada Saygın Bir Fakülte” vizyonuna ulaşmak için AR-GE ve eğitim alanında yapılan çalışmaların yanında toplumsal katkı bağlamında da önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek doğa eğitim projelerinin bu konuda çok başarılı olduğunu vurguladı. Doğa ve Orman Okulu kapsamında gerek eğiticilerin gerekse öğrencilerin eğitiminin önemli olduğunu belirterek etkinliğin gerçekleştirilmesindeki iş birliği ve katkıları için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Orman Bölge Müdürlüğüne, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne ve konferansları için konuşmacılara teşekkür etti.
Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Aslan hem ülkemizde hem de dünyada Doğa ve Orman Okulu konseptinin gelişmeye başladığını ve doğa ve orman bilincinin ve sevgisinin oluşmasına katkılarından dolayı bu okulların çok önemli olduğunu belirtti. Bölge müdürlüğü olarak bu eğitimlere her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını vurgulayarak konuşmasını tamamladı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Özçelik konuşmasında çevre bilincinin oluşmasında Doğa ve Orman Okullarının çok önemi olduğunu belirterek Doğa ve Orman Okulu kapsamında üniversitemizde yürütülen projeler için yürütücü ve eğitmenlere teşekkür etti. Üniversite olarak toplumsal katkı sağlama konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarına vurgu yapan Prof. Dr. Ramazan Özçelik bu kapsamda “Çocuk Akademisi”ni kurduklarını belirtti.
Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Fatma Taşkın Ekici, Doğa ve Orman Okulu Yaklaşımı, Doğa ve Orman Okulu Yaklaşımı İlkeleri, Doğa ve Orman Okulu etkinlik planları konularını içeren konferansı verdi. Ardından Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yasin Ünal verdiği konferans kapsamında, görerek, dokunarak, hissederek, yaşayarak öğrenme modellerini içeren Doğa ve Orman Okulu’nun günümüz Dünya’sında gelişen bir uygulamalı eğitim modeli olduğunu ve genç neslimizin doğa ve orman okulu eğitimlerine neden ihtiyaç duyulduğu konularına değindi.
Konferansın ardından Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iş birliği ve katkıları için teşekkür plaketi Prof. Dr. Ramazan Özçelik tarafından takdim edildi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Doğa ve Orman Okulu eğitimlerinde görev alan ve katkı sağlayan akademisyen ve uzmanlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi.
Etkinliğin ikinci aşamasında ise, öğretmen ve öğrenciler, Orman Fakültesi bahçesinde hazırlanan Yaban Hayatı Atölyesi, Doğada Yaşam Atölyesi, El sanatı becerileri atölyesi, Doğada müzik ve ritim atölyesi, Doğada Arama Kurtarma Atölyesi, Ahşap atölyesi ve Kampçılık-Kamp Teknikleri atölyelerini ziyaret ettiler. Katılımcılar ile uygulamalı doğa ve orman okulu etkinlikleri gerçekleştirildi. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından açılan stantlarda yaban hayvanı tahnitleri ve bilgilendirici materyaller sunuldu. Katılımcılara fidan ve Sincap Orman Çocuk Dergisi armağan edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.