Umre’ye gitmek isteyenler acele edin
Umre’ye gitmek isteyenler acele edin
2016 Yılı Diyanet Ramazan Umresi turlarına kayıtlar başladı. Bu yıl Ramazan Umresi süresinde süre 30 güne kadar uzatıldı. Müracaatlar İl ve İlçe Müftülüklerine veya internet üzerinde yapılabiliyor.
Umre seferlerinin ise Ramazan ayı öncesinde başlayacağını belirten İl Müftülüğü yetkilileri, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın asıl görevi; toplumu din konusunda aydınlatmak ve din hizmeti sunmaktır. Hac ve Umre ibadetleri de bu kapsamda bir faaliyettir. İslâm Dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları kapsamında toplumu din konusunda aydınlatmak görevi çerçevesinde “Hac ve Umre organizasyonları” düzenlemektedir.
Diyanet İşleri Başkanlığı bu hizmeti; dini esaslara uygun, her türlü çıkardan uzak ve ülkemizin onuruna yakışır bir tarzda yerine getirmeye özen göstermektedir.
Umrede, Hac gibi bilgi ve rehberliğe dayalı bir ibadettir. Bu maksatla, vatandaşlarımızı dini konularda aydınlatmak ve yardımcı olmak üzere ehil elemanlar görevlendirilmektedir. Başkanlığımız, bu yıl da Umre ibadetini yapmak isteyen vatandaşlarımızın isteklerini dikkate alarak, özel paketler halinde çok kapsamlı “Umre Tur Programları” hazırlamıştır. Gidiş-dönüş, kalınacak yer ve süre, talep ve tecrübeye dayalı olarak belirlenmiştir.
2016 yılı Ramazan umre konaklama türleri ise şöyledir:
Normal (30 Günlük) 30 Günlük Umre Programı (19 - 22 Gün veya Gece Mekke, 8-12 Gün veya Gece Medine) Normal (14 Günlük) 14 Günlük Umre Programı (9 - 11 Gün veya Gece Mekke, 3-5 Gün veya Gece Medine) Ekonomik (1. Tur - 30 Günlük) 30 Günlük Umre Programı (19-22 Gün veya Gece Mekke, 8-12 Gün veya Gece Medine) Ekonomik (2. Tur - 30 Günlük) 30 Günlük Umre Programı (8-12 Gün veya Gece Medine, 19-22 Gün veya Gece Mekke) Ekonomik (20 Günlük) 20 Günlük Umre Programı (4-6 Gün veya Gece Medine 14-16 Gün veya Gece Mekke) Ekonomik (15 Günlük) 15 Günlük Umre Programı (3-5 Gün veya Gece Medine 10-12 Gün veya Gece Mekke)
Normal konaklama türü: ( 30 günlük) 1. Mekke’de 19-22, Medine’ de 8-12 gün veya gece olmak üzere toplam 30 gün olarak planlanmakla birlikte, uçuş programına göre kalış süresi 29-33 gün olabilecektir. 2. Bu konaklama türünde kayıtlar 2 veya 3 kişilik odalara yapılacaktır. 3. Sahur ve iftar yemekleri Türk aşçılar tarafından hazırlanacak ve tabldot şeklinde ikram edilecektir. 4. Bu konaklama türündeki oteller Mekke ve Medine’ de Harem’e yürüme mesafesindedir. 5. Bu türde kontenjanlar sınırlıdır. 6. Bu konaklama türünü tercih edenlerin uçuşları; kafile oluşması halinde bulundukları yere en yakın Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca belirlenen havaalanlarından, bunun mümkün olmaması halinde intikalin kara yoluyla sağlanması kaydıyla Ankara ve İstanbul havaalanlarından yapılacaktır. Uçak programı ve otel rezervasyonlarının zorunlu kılması halinde Mekke ve Medine’ deki konaklama sürelerinde değişiklikler olabilecektir.
Ramazan ayında umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız, ilan edilen Umre Konaklama Türlerinden tercih ettiği türe ait “Banka Kodu” ile Türkiye Diyanet Vakfı Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan Umre Kurumsal Tahsilat Hesabına (T. Vakıfbank, T.C. Ziraat Bankası, T. Halk Bankası, Akbank A.Ş.,Ziraat Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.) ücreti yatırdıktan sonra kendisine en yakın il veya ilçe müftülüğünde ya da elektronik ortamda www.diyanet.gov.tr adresinde “Umre Bilgi Giriş Programı”ından yapabileceklerdir. Müraacatlarını yaptıktan sonra, müftülüklerden alacakları “2015-2016 Yılı Umre Kayıt Formu”nu 2 nüsha halinde doldurarak bir nüshasını aşağıdaki belgelerle birlikte ilgili müftülüğe teslim edeceklerdir.
1. Katılacağı tur tarihi itibariyle geçerlilik süresi en az bir yıl olan pasaport,
2. Ücretin yatırıldığını gösterir banka dekontu,
3. 45 yaşından küçük olup eşleriyle birlikte gidecek kadınlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,
4. 45 yaşından küçük kadınlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı), birinci derecede akrabası olmayanların ise örneğini müftülükten temin edecekleri noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname (Bu belge Suudi Arabistan Büyükelçiliğinden / Konsolosluğundan vize almak için gereklidir.).
45 yaşından küçük kadınlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden umreye birinci derece erkek akrabası ile gitmeyeceklerin umre ücretlerini kayıt yaptıracakları il veya ilçe müftülükleri ile görüştükten sonra yatırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde vize probleminden dolayı umreye gidememe durumu söz konusu olabilir. Umre yolcuları ücretin yatırıldığına dair banka dekontunu ibraz etmek sureti ile il sağlık müdürlüklerince müftülüklere bildirilen sağlık merkezlerinde koruyucu “Menenjit” aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre yolculuğu boyunca yanında bulunduracaktır.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.