KORKMAZ’DAN DİKKAT ÇEKEN UYARILAR
KORKMAZ’DAN DİKKAT ÇEKEN UYARILAR
KORKMAZ’DAN DİKKAT ÇEKEN UYARILAR
Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, Isparta’da yapı stoku fazlalığına dikkat çekerek talep-arz dengesinin korunması hususunda önemli açıklamalar bulundu. Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, Isparta’da yapı stoku fazlalığına dikkat çekerek talep-arz dengesinin korunması hususunda önemli açıklamalar bulundu.
ÖNCE FAZLA STOK ERİTİLMELİ
Sadece yarım kalan inşaatları tamamlayarak yola devam edilmesi gerektiğine vurgu yapan Korkmaz; “Isparta’da yeterince konut fazlalığı var. Arz çok, talep az. O bakımdan yeni inşaat alanı açarak konut yapmak sorunu daha da zorlaştıracaktır. Sürdürülebilirlik açısından önce fazla stok eritilmelidir” dedi.
APARTLAR ARSA FİYATLARINI ARTTIRDI
Türkiye genelinde konut satışlarında düşüş yaşanırken Isparta’da konut stokuna bağlı olarak küçük artışların yaşandığını belirten Şeref Korkmaz; “2014 ve 2016 yılları arasında Fatih ve Zafer Mahallerinde apart furyası yaşandı. Buna bağlı olarak Isparta genelinde arsa fiyatlarında artışlar oldu ve bu artışlar belli oranlarda konut maliyetlerine yansıdı” diye konuştu.
SOSYAL KONUT ŞART
Isparta’da sosyal konut ihtiyacına dikkat çeken Şeref Korkmaz; “Isparta’da düşük ve orta gelirli aileler için mutlaka sosyal konut üretilmelidir. Belediyenin öncülüğünde sektör temsilcilerinin içinde bulunduğu bir yapıyla sosyal konutlar üretilebilir. Burada dikkat edilmesi gerek husus şudur; Belediye üretmeyecek, ürettirecek. Belediye sadece öncülük yaparak bir şirket çatısı altında Isparta’nın yerel müteahhitlerini bir araya getirecek” dedi.
TARIM ALANLARININ İMARA AÇILMASINA KARŞIYIZ
İnşaat Mühendisleri Odası olarak tarım alanlarının imara açılmasına karşı olduklarını ifade ederek konuşmasına devam eden Korkmaz; “Tarım alanlarından arsa olmaz. Bu düşünce doğrultusunda Çünür Ovası imara açılmamalıydı. Ancak politika ve rant uğruna Çünür Ovası imara açılarak binalarla, sitelerle dolduruldu. Burada önemli olan yeni imar alanları açmak yerine merkez mahallelerde kentsel dönüşüme girmektir. Belediyenin öncülüğünde eski evlerin miras sorunları makul zaman içerisinde çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu.
RİSKLİ ALAN İLAN ETMEDEN MAHALLE BAZLI ÇÖZÜM
Son olarak kat yüksekliklerine dikkat çeken Korkmaz; “Isparta birinci derece deprem bölgesi. O bakımdan bina yaparken bu gerçeği göz ardı edemeyiz. Bu kapsamda mahalle siluetlerini bozmayacak şekilde kat yüksekliği aynı olan imar düzenlemesi şart. Yani dikey değil, yatay olması gerekiyor. Ve riskli alan ilan etmeden, mahalle bazlı çözümler üretilmelidir” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.