Ortak Evimiz Dünya İçin “Sıfır Atık”
Ortak Evimiz Dünya İçin “Sıfır Atık”
Ortak Evimiz Dünya İçin “Sıfır Atık”
Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılan israfa ve atık krizine 'dur' diyerek çıkılan yolda bugün Sıfır Atık Projesi insanlığın ortak bir değeri haline gelmiştir.
Bizler de SDÜ olarak bu projeyi ilk günden bu yana destekliyoruz. Bugüne kadar kurduğumuz Atık Yönetim Birimi ile düzenlediğimiz Sıfır Atık Projesi Eğitim Seminerleri ve Tehlikeli Atıkların Yönetimi eğitimleri ile kurum personelimizde bilinç oluşturulması hedeflenmiştir.
İsrafın önlenmesi açısından son derece önemli olan proje kapsamında Üniversite binalarında #SıfırAtık toplama alanları oluşturulmuştur.
SDÜ’de atık yönetim sisteminin yürütülmesi amacıyla hazırlanan "Süleyman Demirel Üniversitesi Atık Yönetimi Yönergesi" senato kararı ile yürürlüğe girmiştir.
Yönerge kapsamında atık yönetimi konularında danışmanlık yapmak üzere "Atık Yönetimi Danışma Kurulu" oluşturulmuştur. Aynı zamanda atık yönetiminin birimlerde yürütülmesi amacıyla "Atık Yönetimi Birim Sorumluları" da belirlenmiştir.
Bilinç oluşturma adına hazırlanan "SDÜ’de Hedef Sıfır Atık” tanıtım filmi de tüm kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Tanıtım filmi için tıklayınız .
Sıfır Atık Projesinin yaygınlaşması için destek vermek isteyen öğrencilerimizden destek türünü de belirterek gönüllü olmaları sağlanmıştır. Gönüllü öğrencilerimizle Isparta genelinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda "Sıfır Atık Konferansları" düzenlenmiştir.
Gelecek nesillere daha yaşanılabilir, daha temiz bir dünya bırakabilmek anlayışı ile hareket eden Süleyman Demirel Üniversitesi bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Isparta Belediyesi işbirliğiyle “Sıfır Atık Zirvesi” düzenlemiştir.
Üniversitemiz “Sıfır Atık Projesi Eğitim Semineri", “Tehlikeli Atıkların Yönetimi Eğitimi” ve “Sıfır Atık Sıfır Kayıp” konulu konferanslar düzenlemiştir.
SDÜ, Isparta Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Isparta Milli Eğitim Müdürlüğünce “Geri Dönüşüm Atölye Çalışmaları Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı” gerçekleştirilmiştir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında açılan ‘Sıfırdan Başlıyoruz Yarışması’nda Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi Sena Nur Özen’in ürünü Türkiye 1’incisi; Burak Ömür’ün ürünü ise Türkiye 3’üncüsü olmuştur.
"SDÜ'de Hedef Sıfır Atık" temasıyla yapılan çalışmalar kapsamında son olarak "Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Koordinatörlüğü" Üniversitemiz senato kararı ile kurulmuştur.
30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kutlu olsun. Sıfır atık hareketi ile geleceğe değer katmaya devam edelim. Ortak evimiz Dünya için bu projeyi destekleyelim.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.