Tarım Konseyi için; Vali’den destek talebi…
Tarım Konseyi için; Vali’den destek talebi…
Tarım Konseyi için; Vali’den destek talebi…
Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, devlet gücü ile çiftçinin emeğini birleştirip korumak için Isparta’ya ‘Tarım Konseyi’ kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, bu konuda Vali Ömer Seymenoğlu’ndan destek istedi.
Isparta Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen ve her üç ayda bir geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen Ziraat Odası Koordinasyon Toplantısı önceki gün Oda bünyesinde gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıya bu defa Vali Ömer Seymenoğlu başkanlık etti. Saat 14.00’de başlayan toplantıya; Vali Ömer Seymenoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk’un yanı sıra Oda Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile ilçelerdeki Oda başkanları ve yönetimleri katıldı.
SELÇUK; “ÇİFTÇİLERİMİZE
HİZMETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”
Toplantının açılış konuşmasını Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk yaptı. Selçuk konuşmasında, tüm katılımcılara hoşgeldiniz dileklerini ileterek şunları söyledi; “Kurumumuz 1976 yılında kurulmuş olup halen çiftçilerimize hizmet vermeye devam etmektedir. Kurumumuzun başlıca görevleri, çiftçi kayıtlarını tutmak, çiftçilikle ilgili bilgi ve belgeleri düzenlemek, her türlü tarımsal desteklere ilişkin gerekli bilgi ve belgeleri çiftçilere ve ilgili kuruluşlara vermek.
“VARLIK AMACIMIZ, ÇİFTÇİLERİMİZE
YARARLI OLABİLMEKTİR”
Çiftçilerin tarımsal girdilerini teminen her türlü faaliyette bulunmak, fuar, sergi düzenlemek ve katılmak, müsabakalar düzenlemek. Kamu ve özel kurum, kuruluşlara faaliyet konuları ile ilgili önerilerde bulunmak, işbirliği yapmak; ticaret ve sanayi odalarına, borsa, hâl ve mezbahalara, umumî sergilere biçerdöver kontrolleri için oluşturulacak komisyonlara ve gerekli gördüğü diğer yerlere temsilci göndermek.
Tarımın gelişmesi için gerekli gördüğü mevzuat değişikliklerinin yapılabilmesi veya yeni mevzuat oluşturulması hususunda Birliğe önerilerde bulunmak. Tarım ve kırsal kesimin kalkınması için her türlü eğitim, yayım ve danışmanlık faaliyetlerinde bulunmak, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak, katkı ve önerilerde bulunmaktır.
“TARIM KONSEYİ KURMAK
İSTİYORUZ, DESTEKLERNİZİ BEKLİYORUZ”
İlçelerde bulunan başkan arkadaşlarımla birlikte bu görevleri yerine getirmeye çalıştık ve çalışmaktayız. Her ay ilçelerimizde koordinasyon kurulu toplantısı yapıp bilgi alışverişinde bulunmakta ve çiftçilerimizin sıkıntılarına çözüm aramaktayız. Bugün de burada bu vesileyle toplandık. Devlet gücümüz ile çiftçimizin emeğini birleştirip korumak için ilimize Tarım Konseyi kazandırmak adına bir çalışma yapmış bulunmaktayız. Bu konuda size takdim edeceğimiz dosyayı sizlerin de verdiği destekle ilimiz tarımını daha iyi noktaya getirmeyi hedeflemekteyiz. Kurumumuza ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim saygılarımı sunarım” dedi.
“TARIM VE ÇİFTÇİLERİMİZ
OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”
Vali Ömer Seymenoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, tarım ve çiftçilerin bir ülke için olmazsa olmaz unsurlardan olduğunu belirterek; “Çünkü, şehirde yaşayanların yiyip içtikleri sebze ve meyveleri köylerde, kasabalarda, kentlerde çiftçilerimiz üretmekte ve halkın ihtiyacına sunarak büyük bir emek vermektedirler. Tarım Konseyi önemli bir konu. Valilik olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.
Toplantı daha sonra karşılıklı görüş alışverişleriyle ve Oda önünde Vali Ömer Seymenoğlu ile birlikte çektirilen fotoğrafla sona erdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.